Registrace | Zapomenuté heslo?



Aktuální dění v Brně – opilý řidič, zachráněná seniorka i dopadení vandala

Aktuální dění v Brně – opilý řidič, zachráněná seniorka i dopadení vandala

20. listopadu 2022 15:02 Redakce BC | Aktuálně - Domácí zprávy

Strážníci dopadli řidiče, který před nimi projel na červenou, nadýchal přes 2 promile


Červené světlo svítící na semaforu nijak nebránilo v sobotu odpoledne řidiči škodovky projet křižovatku v Hněvkovského ulici. Porušením dopravních předpisů na sebe ale upoutal pozornost autohlídky městské policie, která se k němu právě blížila. Strážníci se ihned za ujíždějícím vozidlem vydali a modrým výstražným světlem mu signalizovali, aby zastavilo. Když pak muže sedícího za volantem kontaktovali, vyzvali ho nejprve k předložení dokladů. Podal jim ale pouze osvědčení o registraci vozidla, občanský ani řidičský průkaz u sebe neměl. Hlídka se zajímala, zda před jízdou pil alkohol. Devětačtyřicátník jí řekl, že si dal dvě piva. Provedená dechová zkouška ale přinesla výsledek 2,19 promile. Strážníci proto přivolali policisty a případ s podezřením na spáchání trestného činu jim předali. (ms)

Strážníci vysvobodili seniorku, na zemi svého bytu ležela zřejmě tři dny

Nářky a sténání vycházející ze stoupaček bytového domu v Černých Polích zneklidnily v pátek dopoledne muže volajícího na linku 156 natolik, že požádal o pomoc strážníky. Vysvětlil jim, že v bytě pod ním bydlí starší žena. Nejprve si myslel, že je zřejmě nemocná, když ale znepokojivé zvuky neustávaly, rozhodl se na ní zaklepat, ona mu však neotevřela. Její naříkání slyšeli také přivolaní strážníci, z obavy o její zdraví se tedy okamžitě pokusili otevřít vstupní dveře planžetou. Byly však zamčené, neměli tedy jinou možnost, než použít zámečnickou sadu. Za chvíli už tak společně s jejím sousedem vstoupili do bytu, kde našli seniorku ležet v pokoji na zemi. Osmdesátnice sice nebyla viditelně zraněná, hlídce si ale posteskla, že už tu leží přibližně třetí den. Dehydratované a zesláblé ženě strážníci okamžitě poskytli první pomoc a přivolali zdravotníky. Ještě než ji záchranáři ošetřili a odvezli sanitkou do nemocnice, vyměnila hlídka městské policie poškozený zámek za nový. Zároveň se strážníci ubezpečili, že jsou všechny spotřebiče vypnuté, a když prázdný byt uzamkli, s přáním brzkého uzdravení předali seniorce nové klíče. (ms)

Muž prý navštěvoval bazén bez úhrady vstupného, prozradil se nápadným chováním

Na podezřele se chovajícího muže upozornil v sobotu večer strážníky personál sportovního zařízení na okraji města. Šestapadesátiletého muže si všiml ve chvíli, kdy se v bezprostřední blízkosti vnitřního bazénu pohyboval oblečený a s batohem na zádech. Když ho zaměstnanci kontaktovali, zničehonic si to prý namířil k nouzovému východu. Vyhodnotili tedy, že se jim snaží utéct, a rychle mu v jeho záměru zabránili. U sebe měl navíc pantofle, které prý pravděpodobně ani nebyly jeho. Když na výzvu přivolaných strážníků vyskládal všechny věci ze svého batůžku, byly mezi nimi také čtyři balení ledové kávy, které údajně pocházely z místního bufetu, a podle pracovníků údajně nebyly uhrazeny. Přišli navíc na to, že tento muž má za poslední měsíc na svém kontě údajně hned několik návštěv plaveckého bazénu, aniž by prý zaplatil vstupné. Škodu, kterou tím plaveckému bazénu způsobil, vyčíslil personál na zhruba devět set korun. Muž se strážníky odmítal komunikovat, přiznal jen, že papuče skutečně nebyly jeho. Podvodným chováním se proto bude zabývat správní orgán. (ms)

Žena prý ukradla luxusní trička za více než čtyři tisíce, strážníkům se přiznala

Pracovnice obchodu se značkovou módou si v pátek dopoledne v centru města vyžádala přítomnost hlídky městské policie. Ostraha tu údajně přistihla čtyřiadvacetiletou ženu, která prý prošla pokladnami s nezaplaceným zbožím za více než čtyři tisíce korun. Při dopadení se navíc údajně chovala k zaměstnancům agresivně. Když strážníci ženu kontaktovali, ujistili se, že nikomu svým chováním neublížila. V jejich přítomnosti už byla klidná a ke krádeži tří triček luxusní značky se bez váhání přiznala. Zboží nebylo poničeno, a tak ho personál mohl vrátit zpět do prodeje. Mladá žena ale bude muset své chování vysvětlovat úředníkům, kteří se podezřením z majetkového přestupku budou dále zabývat. (ms)

Mladík prý popsal černým fixem garážová vrata, je podezřelý z trestného činu

Nápad popsat fixem cizí majetek zřejmě dostal v sobotu odpoledne mladík ve Starém Lískovci. Jeho cílem se stala bílá garážová vrata. Nápis černým fixem zabíral celou jejich šíři a vysoký byl zhruba 1,5 metru. Mladíka ale při jeho výtvoru přistihl svědek, který okamžitě přivolal hlídku městské policie. Mladý muž tak nezapíral a strážníkům se k rozměrnému nápisu přiznal. Mladík je teď podezřelý z trestného činu. (ms)

Štítky: Policie ČR | bezpečnost | brno | řidič | vandal

Zdroj: https://www.mpb.cz/cs/media/tiskove-zpravy/prehled-udalosti-ze-dne-20-listopadu-2022.html

OBLÍBENÉ ČLÁNKY

Téma týdne

Kamery v Plzni: Strašák pro zločince, ochrana pro obyvatele!

Kamery v Plzni: Strašák pro zločince, ochrana pro obyvatele!

3. dubna 2024 09:37

Během roku 2023 bylo v Plzeňském kraji evidováno 9 562 trestných činů a ani letos si pachatelé nedávají pohov. Některé z nich zachytily kamerové systémy. Právě záznamy na kamerách jsou často velkou pomocí při objasňování trestných činů. Měli by se zloději, vandalové a výtržníci začít více bát? A jak vnímat kamery z pohledu běžného občana? Moderní systémy v boji proti kriminalitě: Kamery jako strá ...

Přečíst článek >