Registrace | Zapomenuté heslo?



Bezpečnostní rada státu projednala novou Obrannou strategii České republiky

Bezpečnostní rada státu projednala novou Obrannou strategii České republiky

22. září 2023 08:00 Redakce BC | Aktuálně - Domácí zprávy

Ve středu 21. září 2023 se ve Strakově akademii uskutečnilo další zasedání Bezpečnostní rady státu. Její členové se zabývali především aktuálními problémy, ale projednali i několik koncepčních materiálů.

Bezpečnostní rada státu projednala dokument Obranná strategie České republiky a vzala na vědomí plán vytváření a udržování státních hmotných rezerv k zajištění bezpečnosti České republiky na roky 2024–2025 a návrh rozšíření systému pro posílení odolnosti veřejné správy proti nelegitimnímu ovlivňování.

Schválila také koncepci zvýšení požární ochrany v lesích se zaměřením na požární prevenci a budování kapacit na hašení lesních požárů a vyhodnocení cvičení orgánů krizového řízení NATO Crisis Management Exercise 2023 (CMX23) v České republice.

Bezpečnostní rada státu dále vzala na vědomí návrh změny Statutu Ústředního krizového štábu, manuál Národního systému reakce na krize pro potřeby řízení obrany státu a implementaci přijatých opatření Národního systému reakce na krize v oblasti letových navigačních služeb.

Štítky: bezpečnostní rada státu | zabezpečení

Zdroj: https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/aktualne/bezpecnostni-rada-statu-projednala-novou-obrannou-strategii-ceske-republiky-208556/

OBLÍBENÉ ČLÁNKY

Téma týdne

Kamery v Plzni: Strašák pro zločince, ochrana pro obyvatele!

Kamery v Plzni: Strašák pro zločince, ochrana pro obyvatele!

3. dubna 2024 09:37

Během roku 2023 bylo v Plzeňském kraji evidováno 9 562 trestných činů a ani letos si pachatelé nedávají pohov. Některé z nich zachytily kamerové systémy. Právě záznamy na kamerách jsou často velkou pomocí při objasňování trestných činů. Měli by se zloději, vandalové a výtržníci začít více bát? A jak vnímat kamery z pohledu běžného občana? Moderní systémy v boji proti kriminalitě: Kamery jako strá ...

Přečíst článek >