Registrace | Zapomenuté heslo?



Bezpečnostní rada státu se zabývala aktuální bezpečnostní situací v České republice

Bezpečnostní rada státu se zabývala aktuální bezpečnostní situací v České republice

18. října 2022 14:00 Redakce BC | Aktuálně - Domácí zprávy

V úterý 18. října 2022 se ve Strakově akademii uskutečnila schůze Bezpečnostní rady státu. Bezpečnostní rada státu se zabývala aktuální problematikou Severoatlantické aliance a Evropské unie v bezpečnostní oblasti, aktuální bezpečnostní situací v České republice a aktuálním děním na Ukrajině.

Ministryně obrany a náčelník Generálního štábu Armády České republiky informovali členy Bezpečnostní rady státu o současných hrozbách pro Českou republiku a o možných změnách strategie obrany České republiky.

Bezpečnostní rada státu se také věnovala přípravě cesty vládní delegace do Kyjeva.

Bezpečnostní rada státu vzala na vědomí rozpracovaný ideový záměr zajišťující bezpečnost a odolnost klíčové infrastruktury státu prostřednictvím vybudování jednotné komunikační platformy obsažený v materiálu „Projekt BIVOJ – ideový záměr“.

Bezpečnostní rada státu schválila Plán cvičení orgánů krizového řízení – upřesnění na léta 2023–2025 a dále vzala na vědomí 10. aktualizaci Seznamu prvků kritické infrastruktury, jejichž provozovatelem je organizační složka státu.

Pro informaci byly na program Bezpečnostní rady státu předloženy materiály Informace o provedené úpravě Centrálního přehledu objektů důležitých pro obranu státu, se stavem k 1. 1. 2022 a Informace o úpravě Souhrnného přehledu objektů, které mohou být za stavu ohrožení státu nebo válečného stavu napadeny, se stavem k 1. 1. 2022.

Štítky: bezpečnost | bezpečnostní rada státu

Zdroj: https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/aktualne/bezpecnostni-rada-statu-se-zabyvala-aktualni-bezpecnostni-situaci-v-ceske-republice-199952/

OBLÍBENÉ ČLÁNKY

Téma týdne

Kamery v Plzni: Strašák pro zločince, ochrana pro obyvatele!

Kamery v Plzni: Strašák pro zločince, ochrana pro obyvatele!

3. dubna 2024 09:37

Během roku 2023 bylo v Plzeňském kraji evidováno 9 562 trestných činů a ani letos si pachatelé nedávají pohov. Některé z nich zachytily kamerové systémy. Právě záznamy na kamerách jsou často velkou pomocí při objasňování trestných činů. Měli by se zloději, vandalové a výtržníci začít více bát? A jak vnímat kamery z pohledu běžného občana? Moderní systémy v boji proti kriminalitě: Kamery jako strá ...

Přečíst článek >