Registrace | Zapomenuté heslo?



Lipavský bude s evropskými protějšky jednat o situaci v Íránu a ruské válce na Ukrajině

Lipavský bude s evropskými protějšky jednat o situaci v Íránu a ruské válce na Ukrajině

12. prosince 2022 09:10 Redakce BC | Aktuálně - Zahraniční zprávy

Ruská agrese na Ukrajině a zhoršující se situace v Íránu. To budou hlavní témata prosincového setkání unijních ministrů zahraničních věcí. Šéfové evropských diplomacií se sejdou na pravidelném zasedání Rady pro zahraniční věci v pondělí 12. prosince 2022 v Bruselu.

V otázce agrese proti Ukrajině se politici zaměří zejména na pokračování všestranné podpory Ukrajiny ve vojenské, politické, finanční i humanitární oblasti. Rada také projedná, jak zajistit odpovědnost Ruska za válečné zločiny páchané na ukrajinském území. Ministři se budou zabývat i dalšími sankcemi vůči Rusku.

Dalším zásadním tématem bude současný vývoj v Íránu. Šéfové diplomacií zhodnotí aktuální dění v zemi, včetně jeho lidskoprávní dimenze, a perspektivy jeho dalšího vývoje.

Na okraj jednání se ministři zahraničí států EU setkají se zástupci zemí Východního partnerství.

Štítky: bezpečnost | ukrajina | válka

Zdroj: https://www.mzv.cz/jnp/cz/udalosti_a_media/tiskove_zpravy/lipavsky_bude_s_evropskymi_protejsky.html

OBLÍBENÉ ČLÁNKY

Téma týdne

Kamery v Plzni: Strašák pro zločince, ochrana pro obyvatele!

Kamery v Plzni: Strašák pro zločince, ochrana pro obyvatele!

3. dubna 2024 09:37

Během roku 2023 bylo v Plzeňském kraji evidováno 9 562 trestných činů a ani letos si pachatelé nedávají pohov. Některé z nich zachytily kamerové systémy. Právě záznamy na kamerách jsou často velkou pomocí při objasňování trestných činů. Měli by se zloději, vandalové a výtržníci začít více bát? A jak vnímat kamery z pohledu běžného občana? Moderní systémy v boji proti kriminalitě: Kamery jako strá ...

Přečíst článek >