Registrace | Zapomenuté heslo?



Pozor na podvodné stránky banky

Pozor na podvodné stránky banky

4. února 2023 08:38 Redakce BC | Domácí zprávy - Ekonomika

O 30 tisíc korun přišla žena ze Žatce. V internetovém vyhledavači chtěla najít stránky své banky, odkud se přihlašuje do internetového bankovnictví. Z nabídky, která se jí ukázala, si však omylem vybrala podvodné stránky, které však vypadaly podobně, jako u skutečné banky. Žena se pod svými hesly přihlásila do internetového bankovnictví a zadala potvrzovací kód. Neznámý pachatel poté z jejího účtu přeposlal na jiný účet 30 tisíc korun.

     Policisté nabádají k ostražitosti při vstupování do internetového bankovnictví přes internetové stránky. Vždy si ověřte, zda jste na opravdových stránkách Vaší banky. V případě pochyb nikam nezadávejte Vaše přístupová hesla a potvrzovací kódy.  

2. února 2023
por. Bc. Ilona Gazdošová
tisková mluvčí PČR

Štítky: kyberbezpečnost | bezpečnost | peníze

Zdroj: https://www.policie.cz/clanek/pozor-na-podvodne-stranky-banky.aspx

OBLÍBENÉ ČLÁNKY

Téma týdne

Kamery v Plzni: Strašák pro zločince, ochrana pro obyvatele!

Kamery v Plzni: Strašák pro zločince, ochrana pro obyvatele!

3. dubna 2024 09:37

Během roku 2023 bylo v Plzeňském kraji evidováno 9 562 trestných činů a ani letos si pachatelé nedávají pohov. Některé z nich zachytily kamerové systémy. Právě záznamy na kamerách jsou často velkou pomocí při objasňování trestných činů. Měli by se zloději, vandalové a výtržníci začít více bát? A jak vnímat kamery z pohledu běžného občana? Moderní systémy v boji proti kriminalitě: Kamery jako strá ...

Přečíst článek >