Registrace | Zapomenuté heslo?



Premiér Fiala ocenil osobnosti, které se podílejí na posílení obranyschopnosti České republiky

Premiér Fiala ocenil osobnosti, které se podílejí na posílení obranyschopnosti České republiky

8. prosince 2022 10:46 Redakce BC | Aktuálně - Domácí zprávy

Předseda vlády Petr Fiala udělil dne 5. prosince 2022 v Hrzánském paláci medaile Karla Kramáře a předal pamětní listy. Během slavnostního ceremoniálu bylo předáno 9 medailí a 23 pamětních listů.

Medaili Karla Kramáře či pamětní list z rukou předsedy vlády obdrželi příslušníci zpravodajských služeb, příslušníci Armády ČR a zaměstnanci státní správy, celkem 32 oceněných. „9 medailí Karla Kramáře a 23 pamětních listů jsem dnes udělil osobnostem, které se podílejí na posílení obranyschopnosti České republiky v souvislosti s ruskou agresí proti suverénní a svrchované Ukrajině. Děkuji jim za jejich práci,“ uvedl premiér Petr Fiala.

Medaile Karla Kramáře je nejvyšší ocenění udělované předsedou vlády České republiky s hodnotou pamětní medaile. Medaile byla vytvořena v roce 2008 při příležitosti 90. výročí vzniku první československé vlády. Pojmenována je po prvním československém premiérovi Karlu Kramářovi. Premiér Petr Fiala udělil medaile Karla Kramáře také v květnu letošního roku.

Štítky: bezpečnost | obrana státu | Fiala

Zdroj: https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/aktualne/premier-fiala-ocenil-osobnosti--ktere-se-podileji-na-posileni-obranyschopnosti-ceske-republiky-201405/

OBLÍBENÉ ČLÁNKY

Téma týdne

Kamery v Plzni: Strašák pro zločince, ochrana pro obyvatele!

Kamery v Plzni: Strašák pro zločince, ochrana pro obyvatele!

3. dubna 2024 09:37

Během roku 2023 bylo v Plzeňském kraji evidováno 9 562 trestných činů a ani letos si pachatelé nedávají pohov. Některé z nich zachytily kamerové systémy. Právě záznamy na kamerách jsou často velkou pomocí při objasňování trestných činů. Měli by se zloději, vandalové a výtržníci začít více bát? A jak vnímat kamery z pohledu běžného občana? Moderní systémy v boji proti kriminalitě: Kamery jako strá ...

Přečíst článek >