Registrace | Zapomenuté heslo?



Znojemsko: Provedli jsme kontrolu rekreačních chat

Znojemsko: Provedli jsme kontrolu rekreačních chat

28. března 2023 11:40 Redakce BC | Aktuálně - Domácí zprávy - Zahraniční zprávy

ZNOJEMSKO: V okolí Vranovské přehrady jsme zjistili dvě závady. 

Ve středu jsme provedli kontrolu rekreačních objektů v okolí Vranovské přehrady. Podařilo se nám zkontrolovat téměř dva tisíce chat. Pouze u dvou jsme zjistili závady. Jednalo se o pootevřená okna, proto jsme majitele ihned telefonicky vyrozuměli. Všem ostatním jsme na místech zanechali lístek s termínem provedené kontroly. Zbývající část z celkového počtu asi čtyři a půl tisíce chat provedeme před zahájením rekreační sezóny v průběhu dalších dnů a týdnů. Na akci se podíleli policisté obvodního oddělení Vranov nad Dyjí, speciální pořádková jednotka, psovodi se psy i policisté na koních. 

Nejčastěji vnikají pachatelé do chat násilným překonáním dveří a oken. Věnujte proto dostatečnou pozornost jejich zabezpečení. Odstraňte viditelně umístěné cenné předměty, dostupné žebříky nebo různé nářadí, které by mohlo posloužit k násilnému vniknutí dovnitř. Cennější věci rozhodně nenechávejte přes zimu v rekreačním objektu. Buďte obezřetní a nedávejte zlodějům šanci.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 16. března 2023

Štítky: Krimi | Policie ČR | kriminalita | bezpečnost

Zdroj: https://www.policie.cz/clanek/provedli-jsme-kontrolu-rekreacnich-chat.aspx

OBLÍBENÉ ČLÁNKY

Téma týdne

Kamery v Plzni: Strašák pro zločince, ochrana pro obyvatele!

Kamery v Plzni: Strašák pro zločince, ochrana pro obyvatele!

3. dubna 2024 09:37

Během roku 2023 bylo v Plzeňském kraji evidováno 9 562 trestných činů a ani letos si pachatelé nedávají pohov. Některé z nich zachytily kamerové systémy. Právě záznamy na kamerách jsou často velkou pomocí při objasňování trestných činů. Měli by se zloději, vandalové a výtržníci začít více bát? A jak vnímat kamery z pohledu běžného občana? Moderní systémy v boji proti kriminalitě: Kamery jako strá ...

Přečíst článek >