Registrace | Zapomenuté heslo?



Jihočeští policisté vyrazili do boje proti internetovým podvodníkům.

Jihočeští policisté vyrazili do boje proti internetovým podvodníkům.

11. května 2023 09:14 Redakce BC | Domácí zprávy - Technologie

Bankéř, policista, investiční poradce anebo například voják či lékař na zahraniční misi. Toto jsou příklady povolání, za které se v rámci svých podvodů pachatelé nejčastěji vydávají. Počet oznámení v oblasti internetových podvodů v Jihočeském kraji neustále roste. Reakcí na tuto skutečnost je založení nového preventivního projektu s názvem KYBER RÁDCE.

V rámci projektu se veřejnost může s policisty setkat nejčastěji při přednáškách anebo na kontaktních terénních pracovištích, a to po celém jihočeském kraji. Hlavním cílem projektu je zvýšit povědomí široké veřejnosti o nejaktuálnějších metodách internetových podvodníků a zároveň poskytovat informace o tom, jak se jim bránit. Od založení projektu proběhlo již několik přednášek. KYBER RÁDCE tak již úřadoval například v Plané nad Lužnicí, Bechyni, Křemži anebo ve Zlaté Koruně. Formou kontaktního terénního pracoviště se pak KYBER RÁDCE objevil v obchodním centru Mercury v Českých Budějovicích. V nejbližší době se s KYBER RÁDCEM můžete potkat například ve Velešíně, Volarech anebo ve Frymburku.

Pro účely projektu byla také vytvořena brožura, kterou policisté při přednáškách rozdávají. Ta obsahuje nejčastější formy podvodů a jsou v ní uvedeny také příklady podvodných zpráv. K vytvoření brožury KYBER RÁDCE byly použity materiály kolegů z Krajského ředitelství policie kraje Vysočina, za což jim tímto děkujeme.

Rady a tipy jak se nestát obětí podvodníka, naleznete na stránce KYBER RÁDCE jihočeské policie - Policie České republiky. Přednášku KYBER RÁDCE si pak lze objednat na telefonním čísle 974 221 207 anebo na emailu krpc.pio@pcr.cz.

Štítky: bezpečnost | podvod | Středočeský kraj | Jižní Čechy | kyberrádce

Zdroj: https://www.policie.cz/clanek/kyber-radce-uraduje.aspx

OBLÍBENÉ ČLÁNKY

Téma týdne

Kamery v Plzni: Strašák pro zločince, ochrana pro obyvatele!

Kamery v Plzni: Strašák pro zločince, ochrana pro obyvatele!

3. dubna 2024 09:37

Během roku 2023 bylo v Plzeňském kraji evidováno 9 562 trestných činů a ani letos si pachatelé nedávají pohov. Některé z nich zachytily kamerové systémy. Právě záznamy na kamerách jsou často velkou pomocí při objasňování trestných činů. Měli by se zloději, vandalové a výtržníci začít více bát? A jak vnímat kamery z pohledu běžného občana? Moderní systémy v boji proti kriminalitě: Kamery jako strá ...

Přečíst článek >