Registrace | Zapomenuté heslo?



Městská policie Cheb: Být viděn při chůzi, nám může zachránit život

Městská policie Cheb: Být viděn při chůzi, nám může zachránit život

24. Ledna 2023 15:22 Redakce BC | Domácí zprávy

Není to jen povinnost, ale být viděn při chůzi, nám může zachránit život, a to nejen na neosvětlených komunikacích. S tímto heslem včera večer vyrazili strážníci do ulic našeho města připomenout chodcům, jak je toto pravidlo důležité. Zaměřili se na ulice a lokality našeho města, které jsou pro chodce nejvíce nebezpečné při snížené viditelnosti.

Byť bylo zjištěno, že reflexní prvky nebo světlo používá jen malá část chodců, kde jim to zákon ukládá, strážníci tato provinění neřešili ukládáním pokut, ale preventivním upozorněním. Při této příležitosti rozdávali chodcům reflexní prvky. Každá maličkost, která zvýší bezpečnost našich spoluobčanů, je pro nás důležitá. 

Městská policie Cheb děkuje všem občanům a návštěvníkům našeho města za ohleduplné a slušné chování.

 

Bc. Pavel Janošťák, MBA

ředitel Městské policie Cheb

Štítky: bezpečnost | chodník | chodec | přechod | cheb

Zdroj: https://www.mestocheb.cz/mestska-policie-cheb-informuje/d-992874

OBLÍBENÉ ČLÁNKY

Téma týdne

Kamery v Plzni: Strašák pro zločince, ochrana pro obyvatele!

Kamery v Plzni: Strašák pro zločince, ochrana pro obyvatele!

3. dubna 2024 09:37

Během roku 2023 bylo v Plzeňském kraji evidováno 9 562 trestných činů a ani letos si pachatelé nedávají pohov. Některé z nich zachytily kamerové systémy. Právě záznamy na kamerách jsou často velkou pomocí při objasňování trestných činů. Měli by se zloději, vandalové a výtržníci začít více bát? A jak vnímat kamery z pohledu běžného občana? Moderní systémy v boji proti kriminalitě: Kamery jako strá ...

Přečíst článek >