Registrace | Zapomenuté heslo?



Ministr Lipavský vystoupil na Mnichovské bezpečnostní konferenci

Ministr Lipavský vystoupil na Mnichovské bezpečnostní konferenci

24. února 2023 17:10 Redakce BC | Domácí zprávy - Zahraniční zprávy

Ministr zahraničních věcí Jan Lipavskývystoupil v diskuzi k problematice dezinformací na Mnichovské bezpečnostní konferenci, která se konala od 17. do 19. února 2023. Spolu se zvoleným prezidentem Petrem Pavlem se také zúčastnil jednání s polským prezidentem Andrzejem Dudou a jednal se svými protějšky z Finska, Jordánska, Mongolska, Kosova a Filipín.

Tématy letošní konference byly proměny mezinárodního bezpečnostního prostředí ve světle ruské agrese na Ukrajině, reakce na nové hrozby, role Francie či Německa v oblasti evropské bezpečnosti, ale také situace v Íránu. V panelové diskusi ministr Lipavský upozornil, že s dezinformacemi je potřeba se vypořádat bez narušení základní hodnoty liberální demokracie – svobody projevu.

„Boj s dezinformacemi je dlouhodobou výzvou pro evropské demokracie a jejich společnosti,“ řekl Lipavský, „a přitom je obtížné ale nutné dobře stanovit, proti jakým dezinformacím jakým způsobem postupujeme, abychom dostáli svobodě projevu.“

Mnichovská bezpečnostní konference je jednou z nejvýznamnějších akcí svého druhu a pravidelně se jí účastní ministři a hlavy států zemí celého světa. Konference představuje příležitost k diskusi nejen mezi vládními představiteli, ale i s předními světovými bezpečnostními experty a zástupci nevládních organizací.

Štítky: kriminalita | bezpečnost | bezpečnost státu

Zdroj: https://www.mzv.cz/jnp/cz/udalosti_a_media/tiskove_zpravy/ministr_lipavsky_vystoupil_na_mnichovske.mobi

OBLÍBENÉ ČLÁNKY

Téma týdne

Kamery v Plzni: Strašák pro zločince, ochrana pro obyvatele!

Kamery v Plzni: Strašák pro zločince, ochrana pro obyvatele!

3. dubna 2024 09:37

Během roku 2023 bylo v Plzeňském kraji evidováno 9 562 trestných činů a ani letos si pachatelé nedávají pohov. Některé z nich zachytily kamerové systémy. Právě záznamy na kamerách jsou často velkou pomocí při objasňování trestných činů. Měli by se zloději, vandalové a výtržníci začít více bát? A jak vnímat kamery z pohledu běžného občana? Moderní systémy v boji proti kriminalitě: Kamery jako strá ...

Přečíst článek >