Registrace | Zapomenuté heslo?



KLADENSKO – Kriminalisté obvinili muže ze dvou trestných činů

KLADENSKO – Kriminalisté obvinili muže ze dvou trestných činů

24. dubna 2024 09:58 Redakce BC | Aktuálně - Domácí zprávy - Krimi

Kladenští kriminalisté, kteří se zabývají majetkovou trestnou činností, objasnili vloupání do dvou rodinných domů v Hostouni, k nimž došlo v závěru roku 2023 a na počátku letošního roku. Po zadržení muže a jeho výslechu ho obvinili.

Na těchto případech, stejně jako na ostatních, kriminalisté intenzivně pracovali, aby objasnili všechny skutky a zjistili konkrétní osobu. Doslova mravenčí prací na základě ohledání místa, získaných důkazů a celkového prověřování se kriminalistům podařilo vytipovat podezřelou osobu. Na základě toho vydal státní zástupce předběžný souhlas se zadržením.

Podezřelého 51letého muže zadrželi kolegové z Prahy při silniční kontrole a poté ho předali kriminalistům k dalším úkonům.

Po jeho výslechu vyšetřovatelka proti muži zahájila trestní stíhání a obvinila ho ze spáchání dvou trestných činů, a to z porušování domovní svobody a krádeže. Obviněný je stíhán na svobodě a v případě pravomocného odsouzení mu hrozí trest odnětím svobody na jeden rok až pět let.

V rámci výslechu se muž k vloupáním doznal a uvedl, že si domy vybral zcela náhodně, jelikož se v nich nesvítilo a z toho odvodil, že se uvnitř nikdo nenachází…

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
18. dubna 2024

Zdroj: https://www.policie.cz/clanek/objasnili-jsme-vloupani-do-rodinnych-domu-v-hostouni.aspx

OBLÍBENÉ ČLÁNKY

Téma týdne

Kamery v Plzni: Strašák pro zločince, ochrana pro obyvatele!

Kamery v Plzni: Strašák pro zločince, ochrana pro obyvatele!

3. dubna 2024 09:37

Během roku 2023 bylo v Plzeňském kraji evidováno 9 562 trestných činů a ani letos si pachatelé nedávají pohov. Některé z nich zachytily kamerové systémy. Právě záznamy na kamerách jsou často velkou pomocí při objasňování trestných činů. Měli by se zloději, vandalové a výtržníci začít více bát? A jak vnímat kamery z pohledu běžného občana? Moderní systémy v boji proti kriminalitě: Kamery jako strá ...

Přečíst článek >